NLB KB iStock1 - ЗЕЛЕНИ КРЕДИТИ - ПОДРШКА СУБВЕНЦИЈАМА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ
ИЗБОРИ 2023. ТРАКА

ЗЕЛЕНИ КРЕДИТИ – ПОДРШКА СУБВЕНЦИЈАМА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

pin - ЗЕЛЕНИ КРЕДИТИ - ПОДРШКА СУБВЕНЦИЈАМА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ ЕФИКАСНОСТ

Београд, 26. август 2024 – Учесници програма Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане од сада могу да финансирају део трошкова за унапређење енергетске ефикасности домаћинстава путем специјалних зелених кредита НЛБ Комерцијалне банке.

Док ће се кроз овај програм Министарство рударства и енергетике субвенционисати и до 90 одсто средстава за замену столарије, термичку изолацију, набавку соларних панела, котлова и других енергетски ефикасних решења, НЛБ Комерцијална банка нуди финансирање преосталих трошкова по веома повољним условима – до три милиона динара, са роком отплате од 12 до 71 месец и фиксном каматном стопом од 7,95 одсто, без учешћа и трошкова обраде.

Новим зеленим кредитима, НЛБ Комерцијална банка се придружује петогодишњем пројекту Министарства рударства и енергетике и Светске банке, осмишљеном да кроз субвенције подржи грађане да своја  домаћинства учине енергетски ефикаснијим – остваре уштеде енергије између 25 и 30 одсто, повећају комфор становања и смање емисију штетних гасова.

Грађани могу да остваре субвенције за енергетску адаптацију домаћинства или куповину одређених енергетски ефикасних производа до 65 одсто, односно до 90 одсто уколико се ради о домаћинствима која су енергетски угрожена.

Пријава за програм Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане доступна је у 137 општина са субвенцијама до 65 одсто, односно 44 општине са субвенцијама и до 90 одсто за енергетски угрожена домаћинства.

Више детаља о условима учешћа у програму и аплицирања за зелене кредите можете погледати на сајту НЛБ Комерцијалне банке.

(Саопштење за јавност)

Related Images: